Divendres passat 21/02/2014 el responsable de creativitat de Juanjook.com al costat del gerent de Agència La Nave van visitar, amb gran interès, la cinquena edició del iDayEsdeveniment de Màrqueting Online i Xarxes Socials  celebrat en la Universitat d’Alacant.

IDay Universitat d'Alacant

font: juanjook.com

Davant un enriquidor i atractiu entorn, la jornada va transcórrer entre professionals de la comunicació i el màrqueting. Envoltat de grans experts en comunicació publicitària, publicitat gràfica, relacions públiques, periodisme digital, màrqueting de continguts i fins i tot, experts en SEO i SEM.

El saló d’actes de la facultat de Òptica de la UA va acollir una trobada amb ple de reveladores aportacions i experiències de primera mà. Casos pràctics des de Madrid, punts de vista des d’Alacant o consells des de Catalunya més que recomanables en el nostre dia a dia amb el client són solament algunes de les claus del passat iDay.

Alfonso Bastida i Cristian Helmont, responsables de la revista Marketing Casos-Pràctics-Entrevistes-Consells, van iniciar la seva intervenció des d’una premissa: ‘Com fer un màrqueting efectiu’. Des de un procés realista i efectiu sobre els grans problemes en la realització de accions publicitàries, van posar l’accent en la cerca i la necessitat de reconsiderar la anàlisi, les estratègies, els objectius i la valoració de conclusions en el procés creatiu i publicitari. Així mateix, van afirmar que era el propi missatge, el seu valor i riquesa, la qual cosa es trobava en joc en SEU, en màrqueting, en comunicació i en publicitat, per sobre del tràfic web o el disseny gràfic.

font: juanjook.com

fuente: juanjook.com

Van enumerar una sèrie de claus en el procés de compra que condiciona al client de gran forma i en ocasions, alguns aspectes es troben en petits detalls. La base sòlida sobre la qual construir els arguments de venda ha de ser sempre el sentit comú publicitari:

  • proporciona confiança i persegueix la futura fidelització
  • adopta una decisió argumentada
  • pprocura moure a l’acció i persuadeix sempre amb garanties
IDay Alacant Màrqueting creativitat

font: juanjook.com

Els tòpics en màrqueting també van tenir el seu lloc durant la jornada del iDay, a més de ser gairebé habituals en el nostre treball diari amb clients. Alfonso i Cristian van elaborar davant el públic 3 premisses per analitzar de forma estàndard tota acció de MK que es posi davant els nostres ulls.

  1. Bé què menys!: tòpics, sentit comú i informació que no aporta.
  2. Qui més pot dir això?: recurs o claim no creatiu, poc efectiu.
  3. Test de l’esborradura i anotació: col·locar un altre logo, el de la competència, en lloc del que apareix en la gràfica, disseny, promo, anunci, etc.

*Prova-ho ara amb qualsevol marca, gràfica, disseny o peça comunicativa.

La ponència va concloure amb importants avanços sobre les noves regles de la tornada de la inversió publicitària online.

IDay Alacant Màrqueting noves conclusions

font: juanjook.com

Després d’ells, José Luís Santana Blasco, freelance SEO en santanablasco.com, va rellevar al seu col·lega i va fer deGoogle + el gran protagonista de la nit.

IDay Alacant Google+ consells

font: juanjook.com

Des dels primers minuts de la seva intervenció, va incidir en la xarxa social de Google, encara desconeguda. Avui és fonamental dominar-la per aconseguir un posicionament en cercadors i una òptima reputació online.

El professional en xarxes socials va insistir en que Google intenta fer-se amb un sistema d’arquitectura de la informació que obtingui dades personals para realitzar publicitat personalitzada i, per tant, més efectiva. És Facebook el que actualment compta amb aquesta possibilitat. El SEO en cerques privades, en els teus interessos, els teus entreteniments, amics, familiars, preferències etc. és el gran nínxol perquè la xarxa social menys explotada, comenci a escalar posicions i faci front a Facebook i Twitter.

IDay Alacant dades estadístiques Google

font: juanjook.com

‘Ser un perfil referent d’informació i continguts d’interès constant és el que Google premia a l’hora de posicionar llocs’

Google considera les recomanacions, els consells, les ajudes, les argumentacions o les ressenyes positives en blogs, webs o portals online si re/dirigeixen tràfic al teu lloc directament.

Els resultats de cerca on es mostri el títol i amb resaltats, a més de l’ocupació de hashtags, enllaçosen el propi títol, ús d’imatges grans, alt i title en fotografies i, sobretot, entendre a google + com un blog que s’estructura en paràgrafs, podrà ajudar-nos a entendre millor aquesta xarxa amb una dimensió desconeguda. Així mateix, tant els perfils personals, d’empresa, les comunitats i cercles ajuden al fet que el Page Rank i el nivell d’indexació es consolidin en el principal motor de cerca que coneixem avui.

IDay Alacant i Google+

font: juanjook.com

‘Google + en 2014 sigue siendo un nicho, una notable oportunidad que tenemos explorar y experimentar para lograr un rendimiento publicitario y de marketing casi inimaginable’

Juanjook recomana a tot moment considerar algunes de les diverses tècniques que aquests grans gurús, amb els quals vaig tenir el plaure d’intercanviar impressions, van comentar aquell dia. A més d’intentar enfortir les relacions amb clients, consumidor, agència, públic i els potencials, mitjançant plans de màrqueting online, SEU o SEM que incloguin actualitzacions adaptades a una realitat tan dinàmica com el algoritme de Google.

La 2ª part del esdeveniment, al costat de les intervencions i les conclusions podràs seguir-les la pròxima setmana en un nou post que completarà aquesta part.