El divendres 21 de febrer de 2014 el responsable del departament creatiu de juanjook.com va acudir a la cinquena edició del iDayEsdeveniment de Màrqueting Online i Xarxes Socials desenvolupat en la Universitat d’Alacant El context on professionals de diversos àmbits de la comunicació i el màrqueting van compartir el seu coneixement va ser absolutament enriquidor i fructífer. Emprenedors i gurús delSEO i SEM, la publicitat gràfica, l’e-commerce i les xarxes socials van donar el millor de si en una tarda per recordar. L’esdeveniment va tenir lloc en saló d’actes de la facultat de Òptica. Des d’Alacant punts de vista optimistes, des de Madrid visionis pragmàtiques i aportacions realistes des de Catalunya van ser considerades des del primer moment per els assistents al V iDay.

Laura Rivas posicionament V IDay Alacant

font: juanjook.com

Laura Ribas, a través de “Com vendre amb l’email màrqueting” desde lauraribas.com, va establir des de l’inici que l'”Email Màrqueting és l’eina menys agraïda del màrqueting online”. Així mateix, va destacar l’elevada segmentació, la capacitat adaptativa de campanyes publicitàries i de màrqueting i identificar qui clicka en aquestes peces fan del Email Màrqueting un enorme repte per explotar.

Laura Rivas parla de SEO en el  V IDay Alacant

El seu speech va continuar incidint en un punt clau: generar un ganxo i gran credibilitat en l’usuari, client, comprador, etc. de tal manera que es redueixi el cicle de vendes del producte o servei. L’objectiu, sens dubte, consisteix en no parlar d’un mateix, sinó de atorgar contingut útil i de qualitat en un 80% i amb prou feines un 20% centrar-ho a parlar d’un mateix. Adaptar clarament el teu web al teu procés de vendes deu la principal prioritat en l’Email Màrqueting.

El propòsit de tot Newsletter hauria de ser la perseverança i la clara identificació del problema el client en uns minuts. Per tant, cridades a la acció, estratègies i accions de programació de correus, els assumptes mesurats i la presència d’un professional que s’interessi per les necessitats del client són bàsiques perquè el feedback electrònic no sigui tan artificial i fred al mateix temps.

Iñaki Tovar parla de SEO V IDay Universitat d'Alacant

font: juanjook.com

Iñaki Tovar, de seomental.com, va emprar el sentit comú i l’humor 3.0 per definir un conjunt de conceptes clau en la nostra labor diària amb les TIC’s:

  • arquitectura web
  • credibilitat
  • usabilitat
  • persuasió

La selecció d’un CMS òptim i cohesionat, per exemple: Magento, Prestashop, WordPress o uns altres, i l’actualització mensual deuen identificar tota plataforma de gestió de continguts des dels seus inicis comercials o publicitaris.

Iñaki Tovar tècniques SEO i SEM IDay Alacant

font: juanjook.com

La importància de la psicologia del color, el Responsive Design, l’ús apropiat de les Cookies d’usuari, considerar la Analítica web, la taxa de rebot, disseny de Lànding pages, el filtre de comentaris, aspectes legals, partners, etc. són, avui dia en el nostre treball els claus a tenir molt en compte per finalitzar un projecte web amb èxit.

Després d’això, va establir la persuasió en projectes online com un factor determinant para les cridades a la acció. L’ocupació d’icones, botons, imatges senzilles, làndings, maquetació simple, codi optimitzat, fórmules i expressions, … han de ser considerades per programadors i dissenyadors web per configurar propostes web fortes i creïbles en venda online.

María Redondo SEO SEM IDay Universitat d'Alacant

font: juanjook.com

Per concloure, María Redondo, a través del seu blog mariaredondo.com, va assenyalar en la seva intervenció “SEU i Xarxes *Socials” la clau que mai es poden entendre separats cercadors i gestió de xarxes socials. Al mateix temps, vacomentar i va debatre sobre la recent alteració dels algorismes de Google, que influeixen clarament en el posicionament, page rank i valoració de tot lloc web.

Speakers IDay 5 Alacant

font: juanjook.com

Des de juanjook.com  es torna a recomanar a tot moment l’ús de diverses i valuoses tècniques que aquests i altres professionals, amb els quals vaig intercanviar impressions, van deixar clar aquell V iDay. Així mateix, augmentar les relacions amb els nostres potencials clients mitjançant Plans de Social Media, Email Màrqueting o Màrqueting Online, al costat d’actualitzacions para els algoritmes de Google han de ser gairebé obligades.