Resulta clar que obtenir el Blanco i Negre en fotografia pot arribar a desesperar-nos, fins i tot a ser complex i variat, no obstant això, el resultat no sempre està a l’altura del que esperem i omple al professional del disseny, la fotografia o la publicitat.

Al programa estrela d’Adobe, Photoshop, es donen diverses alternatives per a aconseguir tal efecte, no obstant açò, les fotografies que arribem a obtenir amb aqueix efecte podrien anar molt més allà del resultat obtingut.

Alguna vegada hem tractat i, sota pròpia intuïció, intentar dominar una tècnica creativa professional que en diverses ocasions a acabat per estendre’s. El b/n no s’obté de forma excel·lent amb tècniques simples com: Desaturar, Imatge> Ajustos > Blanc i Negre o Imatge > Ajustos > Escala de Grisos; o bé, Ajustos > Imatge > To i Saturació > Desaturar, etc.

Un reconegut fotògraf de cel·lèbritis de Hollywood ens indica un mètode revolucionari, el mètode Greg Gorman, en reconeixement a la seua contribució al món de la imatge.

La imatges de Greg Gorman han omplert portades d’importants revistes i magazines internacionals com: Rolling StoneTimeVanity Fair o Life.

El professional nord-americà combina diverses tècniques i procediment de forma complementària, portant a la fotografia a la categoria d’art. Maneres d’ús com: RGB, Multiplicar, Color LabNivells, Lluminositat, Escala de Grisos, SeleccionsOmbres, Canals, Capes sòlidesCorbes, Superposar, Opacitat, Pas alt i Ajust de tons, etc.

Lograr el Blanco y Negro en fotografía

fuente: juanjook.com

A continuació, juanjook explica amb detall un exemple de com aplicar el mètode Greg Gorman per a una imatge dels nostres viatges:

1. Converteix la imatge en Color Lab.
2. Ara selecciona la capa Lluminositat.
3. Posteriorment canvia la imatge en Escala de Grises.
4. Fes clic en el Canal Gris i, després, inverteix la Selecció per a establir les ombres.

Ombres invertides

font: juanjook.com

5. Ara crea una Nova Capa de Farciment de color negre.

Filtres Adobe Photoshop

font: juanjook.com Filtre Pas alt

6. Modifica l’Opacitat de la Nova Capa de Farciment en 80%.
7. Selecciona com a Manera de fusió Multiplicar en la Nova Capa de Farcit.
8. Ara has d’ajustar la Capa Sòlida amb una Nova Capa d’Ajust de Corbes o de Nivells.
9. Posteriorment has de crear una Combinació de totes les Capes Anteriors:
Prem: Ctrl+Alt+May+E
10. Ara has de col·locar la nova capa en Manera de fusió Superposar i amb una Opacitat del 20%
11. Posteriorment, aplica el Filtre de Pas Alt amb un radi de 50px.

Pas alt fotografia

font: juanjook.com

12. Poc després, ajusta els Tons de la Capa Creada. Fusionar si és Gris amb valors: 50/70   185/205
13. I ja per a concloure, modifica manualment algun dels paràmetres de corbes, nivells, farcit o d’opacitat.

Efecte Greg Gorman Fotografia

font: juanjook.com

Una vegada conclosos tots aquests passos, hauràs obtingut una forma creativa d’imatges preparades en blanc i negre, totalment professionals. Juanjook.com recomana l’ús de tècniques i processos actuals i diversos, ajustats als temps i fidels a experts en comunicació gràfica i publicitària dels nostres dies.