Segurament t’hagis preguntat si una greu crisi professional assota el món publicitari. Puc arribar a enfrontar-me als elements, mitjans, baixes tarifes, clients i noves tendències en el sector?

Tant la creativitat com el món publicitari estan travessant un moment d’immobilitat. El responsable de creativitat de Agència La Nau, Juanjook, acudeix a un esdeveniment únic en el qual participa Eva Álvarez.

El 15 de novembre de 2014 el responsable del Departament Creatiu de Agència La Nau va assistir a la sopa-ponència de la creativa Eva Álvarez, professional d’innovació i propietària de “Cuando Sally va trobar a Sally”, organitzada per ACREA, la Associació de Creadors d’Alacant.

Juanjook participa en l'Atomic 2 d'Eva Álvarez

font: juanjook.com

El speech va tenir lloc en La Jarela, un restaurant al centre d’Alacant en el qual es va dur a terme una interessant reflexió sobricom reinventar-se al món professional i, de com una responsable d’èxit de la publicitat i la comunicació en Contrapunto BBDO, es proposa donar un radical gir a la seva vida.

Combinant tècniques de coaching personal al costat de la lectura de l’obra de Ken Robinson, Eva Álvarez conclou que obtenir alguna cosa propi, exclusiu i personal pot arribar a servir per aportar al context en el qual et trobes valors professionals.

 

Eva va constatar una sèrie de bases sòlides sobre el món publicitari, la creativitat, el disseny, l’art, etc. a tot moment defensava que “existia una situació de crisi en el model de negoci”, “que ja no es pagava per la generació d’idees, sinó per produccions i execucions de peces”. En aquests moments d’incertesa professional, Eva Álvarez no pretenia lluitar contra la situació de crisi, sinó que “si no podia amb ella havia de buscar altres fórmules per no morir en l’intent”.

 

Eva Álvarez participa en l'Atomic 2 d'ACREA

font: juanjook.com

Entre bon vi, carrillada i sofisticat menú vegetarià, fotògrafs, odontòlegs, arquitectes i dissenyadors assistents continuaven atents a les explicacions i sensacions que allí es vivien, compartint experiències pròpies i observant com el moment i espai havia unit, per prop de 3 hores a interessats per el coworking, innovació, treball en equip i coneixement professional compartit.

Juanjook en l'Atomic 2 amb Eva Álvarez

font: juanjook.com

L’ús de diverses tècniques i mètodes, procediments i exercicis creatius,  fusió de jocs basats en experiències van ser conduint als assistents a una sèrie de reflexions sobre on centrar els nostres propòsits com a persones i professionals de sectors diversos.

Juanjook també va exposar als assistents les seves pròpies experiències sobre la situació publicitària en els nostres dies. Va obtenir importants conclusions de la gran professional que exposava en aquell moment i es va quedar amb un context enriquit per la capacitat d’improvisació, reinvenció, optimisme. Tots aquests elements són essencials en uns temps de gran inestabilitat. Eva Álvarez sí va assegurar que ens trobem en un moment convuls, on professionals publicitaris podem ser capaços de reencarnar-nos en gairebé qualsevol element però amb una fi predefinida.