Dissabte passat 8 de març de 2015, festivitat del “dia de la dona treballadora”, a les 19:30h. es va celebrar el Pecha Kucha Night Alacant vol. 5. A l’esdeveniment va acudir el responsable d’adreça d’art de juanjook.com, unint-se al grup de dissenyadors, interioristes, fotògrafs i professionals de les arts gràfiques que allí es van congregar.

Juanjook en el Pecha Kucha Night vol. 5

font: juanjook.com

El famós format de Speakers té lloc en a prop de 710 ciutats a tot el món.

20 imatges x 20 segons cadascuna configuren les regles bàsiques d’aquest popular format de presentació pública i, concretament 9 van ser els professionals que van intervenir aquell dia en el concorregut  àgora de La Fnac.

Pecha Kucha és una denominació nipona convertida i adaptada en un format d’èxit, omple de bones idees i experiències personals.

 

Juanjook acudeix al Pecha Kucha Night vol. 5 Alacant

font: juanjook.com

Dissenyadors, cowordkers, bloggers, artistes amateur, interioristes, científics, experts en social mitjana i altres col·lectius van posar de manifest un estil, argumentació, línia personal i professionalitat que va omplir als assistents en la Fnac del centre d’Alacant.

Juanjook participa en el Pecha Kucha Night vol. 5 Alacant

font: juanjook.com

María Dolores Mulá ens va conduir, a través de la seva exposició en La Llotja d’Alacant “El no-res”, a redescobrir les coses simples de la vida, en contra de béns materials, superflus o econòmics. Un clar missatge ple d’esperit i reactivació plagat d’optimisme d’una etapa nova és avui dia clau.

 

María Dolores Mulá en Pecha Kucha Night vol. 5

font: juanjook.com

Per un altre costat, María Andés, interiorista i gestora de ainteriorismo.com, va basar la seva ponència en un típic tòpic que en nombroses ocasions passa de llarg per al públic. “Què ens motiva realment a triar un lloc per degustar un cafè i per què resulta tan difícil la seva elecció”.

María Andés en Pecha Kucha Night vol. 5

font: juanjook.com

Poc després va ser Laura Segovia, laurasegoviamiranda.com, la que va prendre el testimoni de María Andés. Laura es defineix com una tot terreny professional que va saber, en el seu speech, configurar des de el dret, la psicologia, el coaching, la música i el blogging, el millor de si mateixa per posar de manifest el veritable poder de la ComunicAcció entre nosaltres mateixos. “Motivar per a l’acció és el seu fort”.

Laura Segovia en Pecha Kucha Night vol. 5

font: juanjook.com

La cinquena edició de Pecha Kucha Night no podia deixar de costat el desconegut món de les Impressores 3D i, va anar de la mà de Carlos i Paco, de CMD + 3D print. Un nou concepte, una nova revolució industrial que no deixarà indiferents, fins i tot els més agosarats al món offline. “Una estructura oberta i de col·laboració gratuïta on la complexitat tècnica es posin al servei dels professionals”.

CMD + 3D Print en Pecha Kucha Night vol. 5

font: juanjook.com

A continuació, Luís Miguel Gutiérrez, bioquímic de la Universitat Miguel Hernández d’Elx UMH i investigador pel Institut de Neurociències va aconseguir, amb veritable agilitat, aproximar dos conceptes antagònics: la ciència i l’art. “La solució a problemes científics podria explorar-se mitjançant tècniques i creacions artístiques”. Tot un repte.

Luis Miguel Gutiérrez en Pecha Kucha Night vol. 5

font: juanjook.com

David Jiménez, arquitecte i paisatgista, va establir el principi del record com a principal motor a l’hora de crear i desenvolupar projectes professionals. Les experiències personals, les anècdotes i tot aquell “aquí i ara” de la seva infància han estat claus en nombrosos treballs d’edificació, recerca o infografies. “El record com a element inspirador”.

David Jiménez acudeix al Pecha Kucha Night vol. 5

font: juanjook.com

Gaëlle Maurelli, autodefinida com a artista, va saber combinar la seva gran passió per l’art amb el relat curt, el dibuix, la poesia i el monòleg.

Gaëlle Maurelli en el Pecha Kucha Night vol. 5

font: juanjook

Els nois de Zeit, un grup de professionals del brànding, van intentar donar llum el concepte de McLuhan “el mitjà el missatge”. Després d’invertir conceptes, aportar punts de vista, noves idees, projeccions i perspectives, la resposta es va configurar després d’un conjunt d’estudis propis al llarg de la seva ponència.

Zeit visita el Pecha Kucha Night vol. 5 Alacant

font: juanjook.com

María G. Javaloyes va concloure amb el seu projecte Quilombo assegurant que va suposar un punt d’inflexió en la seva vida com a arquitecta i va decidir impulsar una nova proposta cultural per a la ciutat d’Elx. “L’obertura i desig de compartir experiències, coneixement i posar la cultura a la disposició de tots componien el seu eix”.

María G. Javaloyes en Pecha Kucha Night vol. 5

font: juanjook.com

Des de juanjook.com (i com a membre d’ACREA) reitero la meva felicitació als components de ACREA (Associació de Creadors Alacantins) per l’excel·lent labor desenvolupada en l’esdeveniment. La presència en xarxes socials va aconseguir ser tot un referent a la província d’Alacant. Els assistents, ponents i organitzadors estan explicant els dies per a la propera edició de Pecha Kucha Night. Des de juanjook.com convido a tot aquell que ho desitgi a seguir iniciatives per compartir coneixement i experiències pròpies al costat de professionals de diverses disciplines.

Juanjook i ACREA en Pecha Kucha Night vol. 5

font: juanjook.com