És cert que existeixen fonts tipogràfiques dissenyades específicament per a l’entorn web? En alguna ocasió t’has arribat a qüestionar si les tipografies serif o les modernes que funcionen correctament sobre paper ho fan de la mateixa manera en pantalla?

Després de l’aparició d’Internet, nombrosos creatius, maquetadors web, dissenyadors i webmasters havien de crear llocs online amb una reduïda família de tipografies preinstal·lades en els seus sistemes. No obstant això, actualment existeixen solucions per als professionals web, de manera que poden ampliar la gamma de fonts tipogràfiques disponibles per a monitors com es coneix actualment.

Tipografia per al teu lloc web

Font: sxc.hu

El fet que les tipografies estiguin incrustades a la nostra web i que no hàgim d’utilitzar fonts segures como: Verdana, Trebutchet o Georgia, fa que avui dia es converteixi en un recurs del que nombrosos estudis de comunicació i publicitat recorrin per crear els seus projectes online.

Habilitar el recurs @font-face sota CSS ens possibilita poder descarregar la font tipogràfica que desitgem allotjada en un servidor online, de tal forma que la font triada pugui ser visionada en qualsevol navegador i plataforma, independentment si l’usuari la té allotjada en el seu sistema operatiu.

Per mitjà de l’etiqueta @font-face podem arribar a disposar de forma legal de les fonts tipogràfiques amb llicència d’ús.

Encara recordem les fonts tipogràfiques d’ús web 1.0, com la Verdana o la Georgia, rellançades per Microsoft en 1996. Aquestes tipus van ser creades específicament per a Internet, però amb l’arribada de tipografies incrustades, al costat de Arial, Century Gothic o Comic Sans,es van convertir en les primeres “tipus” que podien utilitzar-se en el mitjà digital.

No obstant això, juanjook.com pot plantejar als internautes una aplicació increïble i pràctica per testejarfonts tipogràfiques (serif i sans serif) en qualsevol lloc web. Serveix, sobretot per a comprovar de què forma l’aspecte visual d’una web canviaria sense tocar el codi font de la pàgina. Alguns recursos útils dels quals podem disposar serien els següents:

 

Per tant, l’ocupació de tipografies segures i no segures en els nostres llocs web va convertint-se en una limitació menor a causa de les novetats, recursos i possibilitats que disposen els dissenyadors i webmasters 3.0. Aconsellem l’ocupació de l’aplicació @font-face perquè els h1, h2, h3, cossos de text o blocs textuals tinguin l’aspecte desitjat. Independentment si l’usuari la posseeix en la seva carpeta Fonts.